søndag 2. oktober 2011

En påstand er knust - foreløpig

Kun størrelsen er endret - ellers intet
Påstand: Jeg LIKER IKKE tannleger. Personen tannlegen er sikker kjempe kjekk - privat. MEN når jeg setter meg i den stolen som vippes bakover, da er han forandret. Han er jammen en ekte torturist - eller hva det kalles, tror jeg. OK, så er jeg ei pyse!!! Jeg har prøvd meg med å sende kopi av tenne mine pr telefax eller skanne tennen på skanneren og sende bildene pr e-post. Ingenting av dette fungerer visst...

Jeg er pliktoppfyllende. Jeg går en gang pr år og setter meg NESTEN frivillig ned i stolen og gaper opp - NESTEN frivillig. Hva skjer inne i deg når du hører mumlende kommentarer bak munnbindet som sitter og pirker deg i tennene? Å halloen, har jeg såååå mange hull?? Ikke det at jeg har hørt ekko i munnen når jeg har snakket eller at tannkjøttet har krøpet så veldig langt oppover. Nei, den psykiske terroren du sitter og hører han mumle, gjør meg klam og smånervøs. Prøv å besvare tannlegen mens du har sugerør og andre bomullsdotter i munnen....

Nå er det et år siden sist jeg møtte MANNEN I HVIT FRAKK. Så jeg tok en meget viktig beslutning, gå til tannlegen her oppe FØR ferien starter. Da har du ren "spisestue" og alle småhull må være tettet.

Var varm på ryggen da jeg satte meg i stolen. Åpnet opp munnen og hørte hva tannlegen sa da han gikk over "spisestuen" min. Han opplyste - HØYT OG TYDELIG at jeg ikke hadde hatt eller kom til å få VISDOMSTENNER. (Det betyr jo at jeg sparer på min visdom. ELLER, betyr det at jeg ikke HAR visdom????) Jeg får stryke det som ikke passer. MEN, denne mannen som tittet omsorgsfullt inn i munnen min og snakket klart og tydelig - han var som en sommerfugl som passerte. Ikke en gullgraver som skulle se om det fantes gull i gråstein.

Eneste gang jeg hoppet i stolen, var da han begynte å plukke ut tannstein. Kan sikker gruslegge gårdstunet mitt med tannstein. Etterpå var det å smile pent og takke for en meget behagelig "tur".

NÅ vet jeg at ikke ALLE tannleger er torturister, han jeg var hos var ikke det! Et smil og et godt ord før jeg dro kortet i betalingsterminalen, gjorde godt! NULL HULL!!!!
Kveldstur til gruve7 fjellet. Det er vått i Adventdalen
Ellers så har min lille sorte bil fått mud pleie. Den ble plutselig brun. Var ute på fototur og kjørte innover Adventdalen - og gjett om grusveien der var myk og fuktig. Du HØRTE sørpen klatret oppover bilen. Her i Longyearbyen har vi startet innsamlingsaksjonen til årets TV-Aksjon.

Sysselmannsgarasjen ble åpnet opp for vask av biler til minimumspris kr 250 - maks pris; det du ville betale. Jeg betalte med glede. Assisterende Sysselmann høytrykkspylte den nedsølete bilen - FLERE ganger da sørpen hadde lagt seg godt. Etterpå ble bilen behandlet av 5 ansatte fra Sysselmannen. Bilen ble SÅÅÅÅÅ ren!

Så mitt ordtaket er; nyvasket bil gir regn rett etterpå. Her kom snøen. Å du den kom. Måtte frem med is-skrape og en liten kost. Vind som flyttet snøen rundt hushjørnene. Nå er bilen trygt parkert på utsiden, snøen smelter ute. + 2,7 viser termometeret.
T. prøver seg på kveldsfotografering
Nei, jeg får vel begynne å tenke på mat. Har sittet i over 4 timer for å finne bilder som skal presenteres på fotoklubben på tirsdag. + en blogg tar rundt 2 timer å lage. Ja, jeg hadde tidlig morgen i dag - til tross for at det er søndag.
Isen har begynt å vise seg på Isdammen (drikkevannet vårt)
Da snakkes vi snart!
Taubanesentralen i solnedgang - uberørt bilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar