søndag 21. august 2011

To dager igjen av midnattsolen

Tenk, om to dager er det slutt med midnattsol for i år. Nå går vi inn i en flott og fargerik tid. Solnedganger og så kommer den "blå" tiden. Har lært at hver årstid har sin sjarme! Vi må bare ta oss tid til å nyte det!!!
Polarmyrullen takker for i år.
Vi har alt fått det første tegnet på at sommeren er på hell. Våknet en morgen med melisdryss over fjellene og kald luft. Det var LITT for tidlig å få vinteren - men så kom sommeren på besøk for å "tine" oss opp. Overraskelsen med så tidlig snøfall gjorde at vi tenkte - KUN 18 dager med sol - i følge "stetten" på Operafjellet. Men, som sagt, sommeren kom tilbake og fjernet snøen på fjellene. Vi har faktisk hatt over 14 varmegrader noen dager, akkurat nå er det kun 7,7 varme utenfor og tåken ligger nedover fjellene.

Har fått sett hvordan hvitkinngåsens barn har utviklet seg i det siste. Fra små nøster til nesten fullvoksne hvitkinngås. Og det er bare i løpet av litt over en uke. Fantastisk utvikling. Nå står snart sydenturen for disse flyvende majesteter foran dem.
Hvitkinngås med avkom for en uke siden
Hvitkinngås 20.08.11
Selv er det bare litt over en uke til jeg skal på båtcruise rundt Svalbard. Skal på båttur for å se hvordan øya ser ut fra nord til sør. Skal bli spennende. De som har kommet hjem etter slik tur i år har rapportert om mye isbjørner - helst litt for mye. Det betyr at de ikke har fått gått i land på enkelte områder da isbjørner har vært der. Nå håper jeg at været er på vår side, for jeg liker ikke sjøen. Blir sjøsyk og uvel. Jeg kunne tenke med "flat sjø" og strålende vær. Men, det er vel litt for egiostisk å tenke slik. Jeg får ta det som det kommer. Sjøsyketabeletter er i hus - så jeg får ta det som regelmessig medisin.

I dag var jeg med til kirken for Nasjonal Minnesmarkering for dem som ble rammet den 22.07.11. Fantastisk flott minnesmarkering! E ringte og spurte om jeg ville bli med. Har aldri skiftet klær så fort. Fra joggeklær til pen klær - 5 minutter. Er glad jeg gjorde det. Takk E for at du "purret" meg. Må også innrømme at DENNE gang kunne jeg NESTEN alle salmene som ble sunget. Sist gang kunne jeg bare 1 av de som ble brukt.  Mange kjente som var der. Nå fylles Longyearbyen opp med de faste beboerne, så nå er ferien over og vi går inn i den "vanlige rytme".

Har hatt besøk av "Trekkfuglen" og S. Koselig og godt besøk. De reiste på båttur til Barentsburg og Pyramiden og fikk oppleve Svalbard i sol og vind. Tok de med til Bjørndalen for å vise S hva vi har å vise frem. Der var reven med følge. Klarte å "fange" dem på minnebrikken. Her er de:
Jeg er LITT søt - er jeg ikke??
Her er jeg. 
Da sier jeg TUSEN takk for et koselig besøk S og "Trekkfuglen". Velkommen tilbake. Nå er det ikke mer enn 3 uker til neste besøk - du jeg gleder meg til det besøket!

Ha en flott dag og uke. Husk å leve NÅ!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar