søndag 26. juni 2011

Solen har snudd

Fjellsmelle -  blomstene på tuen som står i sørlig retning kommer først
Tenk, solen har snudd. 21. juni, da var det slutt på oppadgående sol, nå er det nedadgående - helt frem til 21. desember. Så nå sitter jeg her og gleder meg til de flotte solnedgang bildene, blå tiden og rosa tiden. Et problem: solen går jo ikke ned her oppe - ennå, ikke før i slutten av august. Sover i mørkt rom og får "juling"av solen når jeg åpner soveromsdøren inn til stuen. Nå har solen vært på besøk siden pinse. FANTASTISK. Jeg KLAGER ikke, er bare veldig ironisk. Tenk å få lov til å ha sol - døgnet rundt (24 timer). Jo, det er litt slitsomt for du glemmer hva klokken er - men du så flott.
Polarflokk - i følge fortelling: den eneste tuen på Spitsbergen
Jeg har måttet "bite" i gresset. Har blitt sykemeldt en uke pga bronkitt og en slitsom influensa. Nå skal det soves - tror jeg. Medisin er mottatt og øynene blir laaaaaaange etter en stund (gjesp). Jeg har hatt besøk fra Stavanger og Sokndal - fantastisk morsomt å få lov til å vise dem hva vi har å tilby. Sokndal besøket fikk sett hval - og mannen i huset fikk tatt DET bildet. (sukk) og jeg som ikke blir misunnelig i det hele tatt..... Håper jeg får sett slike ting (hval, hvalross, isbjørn og isfjell) når jeg skal på den store rundturen (7 dager) rundt Svalbard i slutten av august.
Ærfugl med nytt kull
Det blir litt av et "sprang". Først rundtur med båt rundt Svalbard og så ENDELIG ferie til Sør Afrika og fotosafarie!
Reinrose
Sånn, det var nok om meg. Jeg må få vise hva jeg har tatt bilde av i det siste. At jeg har tatt mange bilder er ikke å stikke under en stol. Veldig vanskelig å fotografere i det kraftige lyset vi har. Men, ta det som det er.
Havella hunn og hannen har den flotte stjerten
På lørdag feiret gjengen St.Hans. Vi kjørte ut til Bjørndalen og rigget til med grill. Siden lyset ikke slukkes så veldig tidlig, så begynte vi grillingen kl 20:45 og holdt på til 1:45. Vi var godt kledd men nøt at vinden var som et mykt pust mot kinnet. Helt utrolig!
Gjengen på grilltur
Fantastisk lys, reven som så gjerne ville ha litt mat men ikke fikk, vi som lo og hadde det morsomt. A som hadde med seg jordbær dyppet i smeltet sjokolade. Alle hadde egen mat med, men alle fikk tilbud om å smakte litt av de andres mat. C hadde bakt bladkrans som ble servert ute i fjæra.
Fjellreven går nesten i ett med bakgrunnen
R og jeg skulle på fot tur til Sukkertoppen. Toppen ligger rett bak der jeg bor og jeg har aldri hatt lyst til å gå tur til toppen, men ENDELIG vant den over meg. (trodde den). Vanskelig å gå pga skifer som ligger og venter på at du skal tråkke feil slik at den kan skli nedover siden med deg. Det var vått i bakken og sleipt å gå. Til og med sørpen prøvde å komme seg over de høye støvleskaftene jeg har på marsjstøvlene. Vaskemaskinen fikk nok å gjøre med vask av turtøy.
Friske stavtak av R. Jeg lurte på om hun hadde funnet pusten min nede i bakken - jeg hadde mistet den
Vel, jeg hadde kokt med meg kaffe - for nå skulle toppen tas med overraskelse. Jeg peste som en ukondisjonert røykende menneske med noen kilo for mye. Svettet og ønsket at de snart skulle starte opp bygging av gondol til toppen.(Oi, det var visst beskrivelse av meg selv dette her)  Hvor høyt det er til  toppen? MÅTTE du spørre om det? Den er høy nok!  ca 470 m RETT OPP!!!! Det er greit å gå OPP men NED.... å hallo. Det var rett før jeg fikk høydesyke eller var det høydeskrekk det het?? Om jeg kom til toppen? *host-host* jeg trakk meg før toppen, men da jeg så hvor kort avstand det var fra toppen til der jeg hadde trukket meg - så ble jeg nesten sur! Jeg kunne jo krøpet de siste metrene.....
Og gjett hvem som kom hjem med "buksevann". R kom i full fart ned snø rennen
Ja vel, da får jeg snart innta den vannrette posisjonen igjen. Her skal det soves ut influensaer og bronkitter. Jeg må bare finne solbrillene før jeg sovner.....  Ha-ha-ha. Host-host. Å le = hostekuler.
Han har fått orden på frisyren nå
Ha det bra

1 kommentar:

  1. Fantastiske bilder og kjekk lesning! Håper du har det bra, og det ser jeg jo at du far av å lese bloggen din! Klem til deg! :)

    Hilsen Vigi

    SvarSlett