søndag 30. januar 2011

Når lyset endelig kommer tilbake


Tatt kl 13:00 30.1.11
På lørdag krysset vi en dato (29. januar....) på vår Svalbard kalender: på engelsk heter det: Twilight time. Nå er det slutt på polarnatten - nå er det mørketid. Høres mørketid lysere ut enn polarnatten??? Twilight er et mye bedre ord å bruke. (Er jeg ikke morsom??)

Da jeg sto opp i dag morges, var det flott vær ute. Den vakre blå fargen har kommet tilbake til oss. Lot lyset være av i lang tid og spiste frokost i mørket for å se på den flotte naturen utenfor vinduet.  Har jeg sagt at jeg har en fantastisk utsikt?? 100 ganger???? ok, nå ble det 101 ganger.  Satt med et hjemmestrikket hvitt teppe (tok du 'an AD??) rundt meg og så på lyset som kom tilbake.  Snart kan vi se solen på fjelltoppene (tror jeg).

Dette synet spiste jeg frokost til: kl 09:45 30.01.11
Det var bare å dra på seg varme klær og komme seg ut.Fotograferes skulle det gjøres om så fingrene frøs av meg.  Det var akkurat som å gå på en dør da jeg åpne ytterdøren. DET VAR SKIKKELIG KALDT ute......... Men skal vi ha det flott, så skal det være kaldt. Så på de som kjørte på tur med snøscooterene sine........ de har sikker drukket frostvæske før de reiste hjemme fra. Og jeg som har vært og sett på egen snøscooter. Jeg kommer til å lease da jeg ikke skal være her oppe så lenge. Å kjøpe en snøscooter til rundt kr 100 000 for så å selge den neste år.... bad choise. Leasing er bedre - tror jeg. Problemet med leasing er at jeg får en liten scooter. Jeg vil si at det er en moped jeg får lease. Den jeg trenger må ha støttehjul og jeg skal ha en storpå ryggen. Har ALDRI prøvd meg på et slikt redskap. Kommer meg nok frem på den lille "mopeden", selv om jeg gjerne skulle hatt en 100hk scooter. Tørk fliret av ansiktet, det er seriøst!  Tenk å få en liten moped med noen få hester under panseret (er det panser på en scooter??) + et stabeist ved styret - hvordan kan det gå??  Jeg som gjerne skulle spinne litt.......... får heller bruke bilen når jeg vil spinne.

kl 12:50 - Bjørndalen 30.01.11
Nei, nå jeg skal ut med noen flotte damer og spise middag. De skal ha torsk, rogn og mølje (at de orker) - jeg får ta meg en biff........

Du, jeg lover at jeg skal ta bilde av snøscooteren med støtte hjul og revehale + stor L som skal sitte på min rygg. Revehalen må jeg jo ha for å finne igjen den lille scooteren............ hvis jeg ikke blir kastet av scooteren på prøveturen.......

Utsikt mot vest kl 12:50 - 30.01.11 Solen "truer" med sitt nærvær 

Borebreen viser seg endelig.

Alkehornet

Kystvaktskipet Svalbard kom innom for å se om vi hadde det bra. Eneste skip som kommer  inn til oss nå pga is.

Ha en fortreffelig uke! Jeg skal kose meg det beste jeg kan. I morgen skal jeg prøvekjøre snøscooter.......... Watch up - here I come!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar