søndag 13. juni 2010

På tur med "trekkfuglen"

"Trekkfuglen" landet, 14 timer forsinket på fredag. Skulle vært her oppe på torsdag, men SAS hadde ikke samkjørt sine flyvninger fra Sola til Svalbard. Det var og er godt å ha besøk fra fastlandet. Gleden var og er stor!!!!

"Trekkfuglen" tok med seg det flotteste været du kan tenke deg. Strålende sol og superundertøy utevær. Vi måtte ta omvisningen der og da. Det finnes jo noen mil på øya som kan kjøres, og med 4 hjulstrekker og beskatning av fri bil, så må det brukes fullt ut.

Første stopp var rett nedenfor flyplassen (vi kom ikke lenger - røykesuget var for stort) + det er der vi ser den flotteste utsikten til breene. (Se tidligere blogg)

Etter innsjekk i "kryp-i-ly", så var det å få på seg varme klær og tur sko. Våpenet som skulle brukes i dag, var bilen.

Den største attraksjonen her på øya er: (se bildet)
Normalt forsvinner slike skilt flere ganger i året, men vi nøyde oss med å photographere det - og KUN det.

Så var det å vise Adventdalen og kjøre opp til Gruve 7 og Nordlysforskningsstasjonen. Gruve 7 er den eneste gruven som er i drift her i Longyearbyen. Nordlysforskningsstasjonen er i full drift - men vanskelig å få innpass hos.
Her er utsikten fra antennene til Nordlysforskningsstasjonen

Kjøringen gjennom Adventsdalen viste et fantastisk fugleliv. Så fuglesorter jeg aldri hadde sett før. "Trekkfuglen" var nok litt overrasket over min interesse for fugler, men måtte "bite i gresset" etter en liten stund.
Svømmesnipe og Ea (hunn ærfugl) på reir ble foreviget før vi reiste hjem til "Kryp-i-ly" og middag på Kroa.

Solen hadde blitt oppbrukt i løpet av natten - "Trekkfuglen" sjekket solforholdet i 04 tiden og kunne konstantere at solbriller var nødvendig hjelpemiddel for å sove videre. (pop kalt midnattsol)
Lørdag var det båttur til Pyramiden (Russisk gruveområde - fraflyttet)

Spenningen var stor; får vi se isbjørn, hvalross, sel eller hval?

Vi så:
Nordenskiöld isbreen + noen sel som lå litt for langt unna. En kobbe som brukte forkjørsretten til sjøs og krysset foran båten. Ikke fotogen.Ingen isbjørn, hval eller hvalross.

Her er fuglefjellet Diabas med alkekongene hekkende i fjellsiden.
Avslutningen var hjemmelaget pizza og en koselig samtale med ”hønemor SG” på fastlandet.

Jeg har lært et nytt kort spill: 500 av ”trekkfuglen”. Hun er sikker lei av spillet nå da hun vinner hele tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar